Numărul cadrelor medicale infectate cu SARS-Cov-2 la Spitalul de Psihiatrie Voila din judeţul Prahova a crescut, după ce întregul personal al unităţii sanitare a fost testat ca urmare a depistării unor cazuri de infectare. În acelaşi spital au fost diagnosticaţi cu COVID-19 şi 16 pacienţi, anunţă autorităţile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Dintre persoanele infectate cu noul coronavirus, 21 au fost confirmate într-o secţie a Spitalului de Psihiatrie Voila, acolo unde DSP Prahova a descoperit în această săptămână un focar de infecţie. În primă fază, a fost vorba de 13 angajaţi. Ulterior, după testarea întregului personal şi a pacienţilor, au mai fost înregistrare confirmări cu SARS-CoV-2 la 16 pacienţi şi alţi cinci angajaţi” informează vineri Prefectura Prahova într-un comunicat de presă.
De la începutul epidemiei, la nivelul judeţului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu SARS-CoV-2 un 1940 de persoane. Dintre acestea, 1.351 au fost declarate vindecate şi externate, iar 82 au decedat. Ultimele trei decese au avut loc la persoane cu vârste cuprinse între 60 şi 70 de ani, toate având şi alte afecţiuni medicale grave. 
Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, în secţiile de terapie intensivă, sunt internaţi 26 de pacienţi, dintre care 19 sunt ventilaţi.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.