Două noi focare de infectare cu virusul SARS-CoV-2 au fost depistate în centre medico-sociale aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova, amplasate în localităţile Nedelea şi Tătărăi. În total, 39 de persoane - angajaţi ai centrelor şi beneficiari - au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Depistarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus în cele două centre aflate în subordinea DGASPC Prahova a avut loc în urma testărilor care se fac periodic, începând cu luna aprilie, în aşezăminte de acest tip. 
 
În centrul de la Nedelea au fost diagnosticate cu COVID-19 zece persoane, cinci dintre acestea fiind internate în centru, iar cinci fiind angajaţi. 
 
"Ca urmare a celor constatate, a fost izolat personalul pozitiv şi contacţii acestora, iar beneficiarii au fost evaluaţi şi s-a decis izolarea acestora în centru, sub supraveghere medicală”, informează Prefectura Prahova, luni după-amiază. 
 
În centrul medico-social de la Tătărăi, 29 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19.
 
"Zece dintre cei infectaţi sunt din rândul personalului, iar 19 sunt beneficiari. Şi în acest caz, a fost izolat personalul pozitiv şi contacţii acestora, iar beneficiarii au fost evaluaţi şi s-a decis izolarea acestora în centru, sub supraveghere medicală”, a precizat Prefectura Prahova.
 
La nivelul judeţului, 76 de noi infectări au rost raportate în ultimele 24 de ore, trei dintre bolnavi având vârste sub 18 ani. 
 
De la începutul pandemiei şi până în prezent, în Prahova, 5.760 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul prahovenilor testaţi pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, 200 au decedat, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică Prahova.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.