Mai puţin de o treime dintre medicii de familie din judeţul Prahova au încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate contracte în vederea testării pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2. În acest context, prefectul judeţului face apel la "bunăvoinţa" medicilor de familie să se implice, subliniind că Serviciul de Ambulanţă Judeţean este suprasolicitat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform datelor furnizate, marţi, de Prefectura Prahova, din totalul de 330 de medici de familie care au cabinete în judeţ, doar 89 au încheiat contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Prahova în vederea testării COVID. 
 
În acest context, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Prahova este suprasolicitat şi face cu greu faţă solicitărilor, numărul acestora fiind, conform oficialilor Prefecturii Prahova, "imens". 
 
Prefectul judeţului, Virgiliu Nanu, face apel la medicii de familie să se implice. 
 
"Având în vedere că Ministerul Sănătăţii îndeamnă ca pacienţii care nu au o urgenţă medicală, însă au simptomatologie sugestivă pentru infecţia cu SARS CoV-2 să se adreseze cabinetelor medicilor de familie pentru testarea COVID-19, doresc să apelez la bunăvoinţa medicilor de familie care au posibilitatea de a se organiza în vederea efectuării activităţii de testare în cabinetele proprii, să încerce să înţeleagă că aici intervine responsabilitatea pe care o au faţă de proprii pacienţi. Aşadar, prin alăturarea la acest demers, medicii de familie vor sprijini în primul rând comunitatea din care facem parte, dar şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă care, prin degrevarea de aceste testări rapide, va putea să reducă timpii de răspuns pentru solicitările pe urgenţe majore”, a transmis prefectul judeţului. 
 
El a subliniat că implicarea mai multor medici de familie reprezintă un "sprijin binevenit" şi pentru acei medici de familie care au solicitări de testare şi de la cetăţeni care nu apar pe listele cabinetelor proprii, însă sunt asiguraţi şi doresc să beneficieze de acest serviciu gratuit.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.