Localnicii din Azuga care la sfârşitul săptămânii trecute au fost evacuaţi din casele lor din cauza unei alunecări de teren de proporţii primesc locuinţe modulare, 15 astfel de containere fiind duse, marţi, în oraşul de pe Valea Prahovei. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a afirmat că alte cinci locuinţe mai pot fi duse, în funcţie de necesităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prezent la Azuga, acolo unde săptămâna trecută 130 de oameni au fost evacuaţi din casele lor în urma alunecări de teren masive, ministrul de Interne, Marcel Vela, a catalogat situaţia drept o "dramă ecologică, dar şi socială”.
 
Marţi, la Azuga au fost duse 15 locuinţe modulare cu câte patru paturi, care vor fi repartizate locuitorilor nevoiţi să plece din casele ameninţate de alunecarea de teren.
 
"Noi am făcut tot ce am putut, avem nouă camioane, am adus 15 locuinţe provizorii, încercăm să fim operativi şi să îi ajutăm. În funcţie de evoluţia situaţiei (..) primăria, sunt convins şi prefectura că vor lua măsurile obiective şi corecte pentru a interveni şi a rezolva nemulţumirile oamenilor”, a spus Vela.  
 
 
Acesta a mai spus că autorităţile locale şi judeţene trebuie să stabilească dacă sunt îndeplinite condiţiile din punct de vedere epidemiologic în cazul acestor localnici care au fost duşi, în primă fază, unii în sala de sport a oraşului, iar alţii la o pensiune din localitate. El a precizat că nu există niciun pericol în situaţia în care nu sunt oameni în izolare şi dacă toţi sunt sănătoşi. El a menţionat că se va face o evaluare înainte de a fi repartizate locuinţele.
 
Conform autorităţilor locale, Casa Regală a României, care deţine terenul pe care a avut loc alunecarea, a anunţat că va sprijini construirea unor noi locuinţe la Azuga.
 
De asemenea, autorităţile au precizat că există posibilitatea ca alte cinci locuinţe modulare să fie aduse la Azuga, acoperind astfel necesarul, în condiţiile în care 80 de persoane dintre cele evacuate nu au unde să fie cazate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.