Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza, patru grădiniţe şi două şcoli din comuna Gorgota, care au deschis anul şcolar, luni, în scenariul verde, cu toţi elevii în bănci, trec la scenariul roşu. Decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova după ce la liceul militar cinci elevi au fost diagnosticaţi cu COVID-19, iar la Gorgota un cadru didactic infectat a intrat în contact cu colegii săi, la un consiliu profesoral.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Decizia privind schimbarea scenariului de funcţionare în cazul celor şapte unităţi de învăţământ din Prahova a fost luată luni după-amiază, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, care s-a întrunit în şedinţă extraordinară. 
 
"Pentru Colegiul Naţional Militar «Dimitrie Cantemir» Breaza şi unităţile didactice din Gorgota: Şcoala Gimnazială «Alexandru Ioan Cuza», sat Potrigrafu; Şcoala Gimnazială, sat Poienarii Apostoli; Grădiniţa cu program normal Gorgota; Grădiniţa cu program normal, sat Crivina; Grădiniţa cu program normal, sat Poienarii Apostoli; Grădiniţa cu program normal, sat Potigrafu, se dispune suspendarea cursurilor şcolare organizate în modalitatea «faţă în faţă» (scenariul 1) şi aprobarea susţinerii activităţilor/lecţiilor online (scenariul 3), la propunerile consiliilor de administraţie ale respectivelor unităţi de învăţământ, avizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova, pe o perioadă de 14 zile, începând din data de 14.09.2020”, a transmis Prefectura Prahova.
 
Cei cinci elevi de la Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" Breaza care au fost diagnosticaţi cu COVID-19 sunt de la clase diferite - patru de la a IX-a, unul de la a XII-a - şi au fost confirmaţi cu noul coronavirus în 13 septembrie. Ei au fost evaluaţi medical la Spitalul Municipal Câmpina, urmând să fie izolaţi de restul colegilor în internatul instituţiei de învăţământ. 
 
Alţi trei elevi de clasa a noua şi a zecea, din totalul de 472 câţi are liceul militar din Breaza, sunt acasă, în autoizolare. Toţi elevii au fost testaţi, rezultatele fiind, momentan, în aşteptare, precizează autorităţile locale.
 
Pe perioada celor 14 zile de suspendare, toţi contacţii direcţi din cadrul instituţiei de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi sau carantinaţi la domiciliu, iar spaţiile unităţilor de învăţământ vor fi dezinfectate şi aerisite frecvent.  
 
În judeţul Prahova, din totalul de 647 de şcoli şi grădiniţe, 16 fac cursuri conform scenariului roşu. Este vorba despre unităţile didactice din Starchiojd, Talea, Gorgota, trei şcoli postliceale cu profil sanitar din Ploieşti şi Colegiul Militar Breaza.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.