Administratorul unui incinerator de deşeuri periculoase şi nepericuloase care este amplasat în comuna prahoveană Brazi, la câţiva kilometri de Ploieşti, a fost amendat de Garda de Mediu după ce, în urmă cu două zile, un incendiu a cuprins deşeuri amplasate pe platforma de depozitare. Incineratorul, care face obiectul nemulţumirii localnicilor din cauza mirosurilor şi a fumului generat, are activitatea oprită din cauză că furnizorii au sistat utilităţile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"GNM CJ Prahova a amendat cu sancţiune contravenţională în valoare totală de 40.000 lei incineratorul de deşeuri periculoase şi nepericuloase operat de SC Eco Burn SRL, ca urmare a incendiului produs în data de 07.04.2021 şi a controlului demarat de echipa de permanenţă GNM CJ Prahova. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că instalaţia de incinerare nu este în funcţiune datorită sistării utilităţilor de la furnizor, iar incendiul s-a manifestat în zona platformei de depozitare a deşeurilor. În concluzie, operatorul economic nu a efectuat procedurile de verificare la momentul recepţionării deşeurilor periculoase din punct de vedere al proprietăţilor periculoase ale acestora”, a transmis vineri, pe Facebook, Garda de Mediu Prahova.
 
Comisarii de mediu au dispus firmei Eco Burn SRL să ia măsuri pentru stocarea separată a deşeurilor periculoase pe criteriul compatibilităţii şi al naturii substanţelor de stingere care pot fi utilizate pentru fiecare categorie de deşeuri în caz de incendiu.
 
Incendiul a izbucnit miercuri dimineaţă, pe platforma din zona incineratorului şi a cuprins o suprafaţă de 250 de metri pătraţi, arzând, conform ISU Prahova, "substanţe expirate folosite în laborator".
 
Incineratorul administrat de firma Eco Burn face de mult timp obiectul nemulţumirii localnicilor din Brazi şi din Ploieşti, din cauza noxelor degajate şi a mirosurilor insuportabile care îi afectează pe localnici, periodic, în urma depozitării deşeurilor înainte de incinerare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.