Autorităţile din judeţul Prahova solicită creşterea numărului de spitale implicate în tratarea pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, prin alocarea unor secţii din mai multe unităţi sanitare pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2. Solicitarea vine în condiţiile în care peste 90 la sută din locurile destinate pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus sunt ocupate, la nivelul judeţului mai fiind libere doar două locuri la terapie intensivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 a crescut considerabil, în judeţul Prahova, în ultima perioadă, judeţul înregistrând, în ultimele 24 de ore, 108 de noi bolnavi de COVID-19. Spitalele din judeţ destinate tratării acestei boli – Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi Spitalului Municipal Câmpina - cu greu fac faţă numărului mare de bolnavi.
 
„Gradul de ocupare a paturilor pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID este de peste 90 la sută. În Spitalul Judeţean Ploieşti şi în cel de la Câmpina mai erau sâmbătă, la ora 12:00, doar 15 paturi libere şi două la terapie intensivă.” a declarat sâmbătă, pentru News.ro, prefectul judeţului Prahova, Cristian Ionescu.
Acesta a precizat că, în aceste condiţii, autorităţile din judeţ solicită Ministerului Sănătăţii pe de o parte suplimentarea numărului de paturi în cele două spitale destinate tratării pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, iar pe de altă parte deschiderea de secţii pentru aceşti pacienţi în alte patru unităţi medicale din judeţ. Astfel, conform unei adrese către Ministerul Sănătăţii, autorităţile de la nivel local propun alocarea de paturi pentru pacienţii care au COVID-19 în Spitalul Orăşenesc Băicoi – secţia medicină internă, în Spitalul din Floreşti Secţia Pneumologie, în secţia de pneumologie a Spitalului din Breaza precum şi într-o secţie a Spitalului de Psihiatrie Voila.  Astfel, numărul paturilor alocate pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus ar creşte cu 150, a precizat prefectul de Prahova. 
Acesta a mai declarat că judeţul se confruntă de asemenea cu problema legată de lipsa personalului medical care să îi trateze pe cei diagnosticaţi cu COVID-19, deşi săptămâna aceasta au fost detaşaţi de la Iaşi doi specialişti.
„Au venit, de luni, doi medici pentru ATI de la Iaşi dar tot avem nevoie şi de infecţionşti. Am făcut solicitări şi luni vom reveni cu solicitările pentru suplimentarea numărului medicilor” a mai afirmat prefectul judeţului Prahova 
Cristian Ionescu a precizat că în prezent, în judeţul Prahova sunt zece focare active de COVID-19. Cinci dintre acestea au fost identificate în unităţi sanitare – patru la Spitalul Judeţean Ploieşti şi unul la spitalul din Băicoi, un focar a fost declarat în localitatea Gornet aflată în carantină şi patru focare la firme care şi-au testat angajaţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.