Autorităţile din Prahova au identificat două noi focare de COVID-19, în Spitalul Municipal Câmpina şi Spitalul Municipal Ploieşti. În judeţ, incidenţa cazurilor de COVID-19 continuă să crească, iar cele mai multe din paturile de Terapie Intensivă alocate pacienţilor COVID sunt ocupate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Spitalul Municipal "Schuller” din Ploieşti, unde în al cincilea val al pandemiei de COVID au fost identificate în mai multe rânduri focare de boală, se confruntă din nou cu aceeaşi problemă. Vineri, autorităţile sanitare au depistat un focar la secţia de Hematologie a acestui spital, fiind infectaţi cinci angajaţi ai spitalului şi trei pacienţi. 
 
"Cei trei pacienţi au fost izolaţi, în secţia suport COVID-19, iar cei cinci salariaţi au fost izolaţi la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie”, transmite Prefectura Prahova. 
 
Şi la Spitalul Municipal Câmpina a fost identificat un focar de COVID-19, în secţia de Terapie Intensivă, unde trei salariaţi au fost testaţi pozitiv la infecţia provocată de coronavirus, cu toţii fiind izolaţi la domiciliu.
 
Conform raportării DSP, numărul de paturi ocupate de pacienţi cu COVID-19 este de 416. În secţiile ATI sunt ocupate 23 de paturi de adulţi, din totalul de 26. În judeţ mai sunt două paturi ATI destinate copiilor cu COVID,  acestea nefiind ocupate. 
 
În Prahova, incidenţa cazurilor de COVID-19 se menţine pe un trend crescător. Astfel, dacă joi a fost raportată o rată de incidenţa de 16,07 la o mie de locuitori, vineri aceasta a ajuns la 17,35 cazuri la 1000 de locuitori, medie judeţeană.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.