O firmă din Ploieşti care colectează deşeuri nepericuloase a fost amendată de către comisarii de mediu pentru că nu a respectat legislaţia care obligă operatorii din acest domeniu să evite formarea de stocuri de deşeuri care pot pune în pericol mediul sau populaţia. Controlul a fost făcut în urma mai multor adrese care reclamau modul în care firma gestionează deşeurile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor făcute publice vineri de Garda de Mediu Prahova amenda, aplicată în baza OUG 92/2021 privind regimul deşeurilor este în valoare de 40.000 de lei. 
„În urma verificărilor, s-a constatat că societatea  nu a respectat prevederile legislaţiei specifice, respectiv să evite formarea de stocuri de deşeuri care urmează să fie valorificate, precum şi de produse rezultate în urma valorificării care ar putea genera fenomene de poluare a mediului sau care să prezinte riscuri asupra sănătăţii populaţiei” transmit comisarii de mediu, pe Facebook. 
Controlul a fost făcut după ce Garda de Mediu Prahova a primit mai multe adrese prin care se reclama gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor.
Comisarii de mediu au impus totodată firmei respective măsuri şi termene pentru remedierea situaţiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.