Comisarii Gărzii de Mediu Prahova anunţă că au amendat cu 60.000 de lei o societate cu obiect de activitate "cultivarea cerealelor" care a folosit tratamente dăunătoare albinelor într-o cultură de rapiţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor furnizate, joi după-amiază, de Garda de Mediu Prahova, firma amendată este din localitatea Filipeştii de Pădure, iar amenda a fost aplicată pentru nerespectarea prevederilor legislaţiei de mediu. 
 
"Din verificările efectuate s-a constatat că societatea a efectuat la cultura de rapiţă înflorită tratamente fitosanitare împotriva dăunătorilor cu produse care nu sunt selective faţă de insectele polenizatoare”, transmit comisarii de mediu.
 
Aceştia menţionează că toţi operatorii economici din segmentul agricol au obligaţia implementării în activitate a codului de bune practici agricole "în aşa fel încât să conducă la obţinerea unor producţii calitativ superioare şi rentabile, cât şi la protejarea şi conservarea mediului ambient, cu limitarea consecinţelor ecologice nefavorabile”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.