Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova a identificat două foi focare de COVID-19, unul la o instituţie publică, iar altul la un agent economic din localitatea Breaza, unde 13 dintre cei 57 de angajaţi au fost infectaţi cu noul coronavirus. Cu 164 de cazuri în 24 de ore, Prahova se situează pe locul trei în privinţa numărului de noi infectări, după Bucureşti care a raportat 564 de noi diagnostice şi judeţul Iaşi, cu 206 noi confirmaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor furnizate, sâmbătă, de Prefectura Prahova, DSP a identificat un nou focar într-o instituţie publică din judeţ.

Astfel, patru angajaţi ai Direcţiei de Achiziţii din cadru Primăriei Păuleşti au fost diagnosticaţi cu COVID-19, în aceste condiţii activitatea întregului compartiment fiind suspendată până pe data de 22 octombrie.

Un al doilea focar a fost confirmat la o firmă din oraşul Breaza, unde 13 dintre cei 57 de angajaţi, depistaţi pozitiv la testul privind SARS-CoV-2. Cei diagnosticaţi au fost izolaţi, iar 34 de contacţi ai acestora au intrat în carantină.

Activitatea firmei a fost suspendată, temporar, iar în unitate s-a făcut dezinfecţia spaţiilor.

Judeţul Prahova se situează, sâmbătă, pe locul trei la nivel naţional în privinţa numărului de noi cazuri de COVID-19 raportate pentru 24 de ore, fiind depăşit de Capitală, cu 564 de cazuri noi şi judeţul Iaşi, cu 206 de noi diagnostice.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 6.783 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2,  iar 232 dintre acestea au decedat

Dintre cele 164 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, opt sunt minori, 16 au peste 80 de ani iar categoria de vârstă cu cele mai multe infectări este ce între 50 şi 59 de ani, cu 42 de noi diagnostice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.