Directorul Centrului de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti, unde în urmă cu câteva zile un pacient a murit în condiţii suspecte, un angajat al centrului fiind principalul suspect, a fost demis, anunţă Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C. ) Prahova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În continuarea măsurilor dispuse de către D.G.A.S.P.C. Prahova s-a stabilit ca începând din data de 10.08.2021, directorul Centrului de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti să nu mai îndeplinească atribuţiile de conducere în cadrul acestui centru, urmând a fi detaşat într-o altă unitate din subordinea D.G.A.S.P.C. Prahova. Totodată, având în vedere acţiunile desfăşurate de către organele de poliţie, D.G.A.S.P.C. Prahova va aplica măsurile legale corespunzătoare în ceea ce priveşte dispunerea suspendării activităţii angajatului care a fost implicat în evenimentul produs în cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti”, informează instituţia într-un comunicat dat publicităţii marţi după-amiază.
 
Un angajat al centrului medico-social de la Călineşti a fost reţinut, iar marţi este prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru infracţiunile de loviri cauzatoare de moarte şi purtare abuzivă – două fapte, victima fiind un bărbat de 61 de ani, pacient al centrului, decedat săptămâna trecută în condiţii suspecte.
 
La ora transmiterii acestei ştiri, Tribunalul Prahova încă nu s-a pronunţat asupra propunerii de arestare preventivă a îngrijitorului. 
 
Iniţial, în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru infracţiunea de ucidere din culpă, însă după necropsie încadrarea juridică a fost schimbată în loviri sau vătămari cauzatoare de moarte.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.