Depozitul unui lanţ de magazine amplasat într-un parc industrial din judeţul Prahova a fost amendat, joi, cu 40.000 de lei de către comisarii de mediu după ce, la un control, s-a constatat că angajaţii depozitului aruncau materiale reciclabile, inclusiv rafturi metalice, în containerul pentru deşeuri menajere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Garda de Mediu Prahova a sancţionat astăzi cu amendă contravenţională în valoare de 40.000 lei centrul logistic - depozit pentru o reţea de magazine, situat în Parc Industrial Ploieşti, pentru nerespectarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deşeurilor. La verificarea amplasamentului s-a constatat că societatea nu respecta regimul colectării separate a deşeurilor”, informează Garda de Mediu Prahova. 
 
Comisarii de mediu au constatat că materiale reciclabile, precum carton, folie sau chiar bucăţi de rafturi metalice uzate erau aruncate în preso-containerul destinat colectării deşeurilor menajere. 
 
Potrivit legislaţiei, producătorii de deşeuri şi deţinătorii de deşeuri au obligaţia să le colecteze separat şi să nu le amestece cu alte deşeuri/materiale cu proprietăţi diferite, nerespectarea acestor prevederi ducând la aplicarea de sancţiuni contravenţionale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.