Judeţul Prahova raportează, joi, 1.620 de noi infectări cu virusul SARS-CoV-2, iar cea mai afectată categorie de vârstă, conform datelor oficiale, este cea a copiilor şi adolescenţilor. În spitalele din judeţ este liber doar un pat de Terapie Intensivă pentru patologia COVID.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Datele centralizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova arată că în judeţ numărul de cazuri nou confirmate de infectare cu coronavirus este de 1.620, aproximativ jumătate dintre testele efectuate şi raportate oficial privind depistarea infecţiei fiind pozitive. 
 
În ceea ce priveşte categoriile de vârstă, cea mai afectată este cea a copiilor şi adolescenţilor. Astfel, grupa de vârstă 0-18 ani este pe primul loc, cu 306 infectări din totalul de 1.620. 
 
Judeţul raportează, de asemenea, cinci noi decese, la persoane cu vârste între 49 şi 83 de ani, toate nevaccinate. La nivel judeţean, este liber un singur pat de Terapie Intensivă alocat bolnavilor diagnosticaţi cu COVID.
 
Numărul pacienţilor reinfectaţi şi raportaţi oficial de la debitul pandemiei este, în Prahova, de 1.560.
 
Ritmul campaniei de vaccinare în judeţul cu peste 800.000 de locuitori se menţine foarte scăzut. Astfel, de miercuri până joi la centrele de vaccinare din judeţ 105 persoane s-au vaccinat cu prima doză de ser anti-COVID sau cu doza unică Johnson&Johnson, iar dintre acestea doar una este copil sub 12 ani.
 
Un nou focar de COVID-19 a fost identificat la o societate comercială din municipiul Câmpina, unde 13 salariaţi sunt infectaţi. Toţi cei 13 au fost izolaţi la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.