Autorităţile din Prahova raportează, luni, cinci focare active de COVID-19, la nivelul judeţului existând 17 localităţi fără cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dar şi o comună unde rata de infectare depăşeşte 4 la o mie de locuitori. În judeţ mai sunt libere, în spitale, 28 de paturi pentru bolnavii diagnosticaţi cu COVID-19 şi niciun pat nu este liber la terapie intensivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Conform informaţiilor furnizate de DSP Prahova, în prezent, pe raza judeţului, mai sunt active cinci focare: unul la un agent economic din Câmpina, unul la un centru de plasament minori (din subordinea DGASPC Prahova) din Filipeştii de Târg, unul la un centru pentru îngrijirea persoanelor adulte (din subordinea DGASPC Prahova) din Băicoi, unul la o unitate sanitară din Boldeşti-Scăeni şi unul într-un departament din cadrul unei instituţii publice din Ploieşti”, transmite, luni, Prefectura Prahova.

Cele mai noi raportări pe 24 de arată un număr de 55 de noi infectări cu SARS-CoV-2  în acest judeţ, între cere şi trei copii.

Dintre cele 328 de locuri în spitale destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, 300 de paturi sunt ocupate, luni, iar la terapie intensivă nu mai este liber niciun pat. Unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a cărei instalaţie de climatizare s-a defectat în urmă cu peste două săptămâni este  continuare nefuncţională.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 4604  persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul celor confirmaţi de la începutul epidemiei, 151 de prahoveni au decedat, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică Prahova.

La nivelul judeţului Prahova sunt 17 localităţi unde nu există cazuri de infectare cu virusului SARS-CoV-2, una dintre acestea fiind staţiunea Buşteni. Pe de altă parte, comuna Talea înregistrează  rată de infectare de infectare de 4,02 la o mie de locuitori, în timp ce în comuna Starchiojd rata de infectare este de 3,59 la mie

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.