Angajaţi ai mai multor instituţii din sistemul public, între care Prefectura, Consiliul Judeţean, ISU, Garda de Mediu, Baza Logistică Jandarmeria şi Poliţia Prahova participă, începând de marţi, pentru o perioadă de 10 zile, la realizarea anchetelor epidemiologice în cazul celor bolnavi de COVID. Decizia în această privinţă a fost luată de prefectul de Prahova, Virgiliu Nanu, în contextul în care Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova are 7.350 de anchete restante, iar instituţia nu face faţă numărului mare de cazuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"A fost aprobată hotărârea conform căreia efectivul de personal al Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Prahova va fi suplimentat pentru o perioadă de 10 zile, cu salariaţi din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Prahova, Consiliului Judeţean Prahova, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, Bazei 2 Logistică «Valahia» şi Gărzii de Mediu Prahova, pentru colectarea datelor în vederea întocmirii anchetelor epidemiologice din judeţ”, informează, marţi, Prefectura Prahova, precizând că hotărârea a fost aprobată la iniţiativa prefectului Virgiliu Nanu.
 
Potrivit prefectului, în Prahova se înregistrează "întârzieri majore" în realizarea anchetelor epidemiologice, 7.350 de astfel de anchete fiind restante din perioada 5-14  februarie.
 
Activitatea de colectare a datelor în vederea întocmirii anchetelor epidemiologice se va desfăşura până în 25 februarie, între orele 08:00 şi 16:00. Cincisprezece salariaţi ai instituţiilor publice vor fi îndrumaţi de către un medic specialist, în cadrul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Prahova de la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.