Autorităţile din judeţul Prahova au identificat un nou focar de infectare cu virusul SARS-CoV-2, într-un centru de îngrijire privat din oraşul Boldeşti Scăeni. Numărul centrelor medico-sociale în care persoane vârstnice, persoane cu handicap sau copii sunt diagnosticaţi cu COVID-29 ajunge astfel la şase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Direcţia de Sănătate Publică Prahova a raportat un nou focar, identificat la o unitate sanitară privată din Boldeşti-Scăeni. Şapte pacienţi şi patru angajaţi au fost depistaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus. Patru pacienţi au fost izolaţi în spital, iar alţi trei au fost izolaţi pe alt nivel al unităţii medicale unde erau deja internaţi. Se va efectua testarea întregului personal şi a tuturor pacienţilor”, anunţă,joi Prefectura Prahova. 
Centrul medico-social de Boldeşti Scăeni, care funcţionează în regim privat şi îngrijeşte persoane cu probleme de sănătate, este al şaselea de acest fel în care sunt declarate focare de COVID-19. Focare au fost constatate şi în alte patru centre pentru adulţi, două aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi două sunt privat) din Ploieşti, Breaza, Urlaţi şi Băicoi, dar şi într-un  centru de plasament pentru copii, aflat în subordinea DGASPC şi situat în Vălenii de Munte.
Între timp, în spitalele din Prahova sunt în continuare ocupate toate cele 20 de locuri de terapie intensivă destinate bolnavilor cu COVID-19. 
De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 3986 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2, potrivit datelor raportate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova. Din totalul celor confirmaţi de la începutul epidemiei, 135 de prahoveni au decedat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.