Primăria comunei prahovene Gura Vadului şi-a suspendat activitatea, pentru două săptămâni, după ce cinci angajaţi din două compartimente ale instituţiei au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Este a doua primărie care se confruntă cu această problemă în ultimele zile, după ce şi la Primăria Păuleşti a fost declarat focar la departamentul de achiziţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Direcţia de Sănătate Publică Prahova a identificat un focar la Primăria Gura Vadului, acolo unde cinci persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, din cadrul a două compartimente. Ca urmare a acestui lucru activitatea a fost suspendată pentru o perioadă de 14 zile. Anchetele epidemiologice sunt în derulare. Se va proceda la dezinfecţia imediată a întregii instituţii, cu o firmă specializată”, anunţă, marţi, Prefectura Prahova.

În urmă cu câteva zile un focar de COVID-19 a fost declarat şi la Primăria Păuleşti, care a întrerupt activitatea cu publicul a compartimentului de achiziţii, acolo unde au fost constatate cazurile de infectare cu SARS-CoV-2.

Cea mai recentă raportare pentru 24 de ore arată că în Prahova au fost raportate 122 de noi cazuri de COVID-19, cele mai multe, respectiv 35, la persoane cu vârste între 40 şi 49 de ani, iar opt ca copii şi adolescenţi.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova 7.138 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul prahovenilor testaţi pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, 244 au decedat, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică  Prahova.

Dintre cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, mai sunt libere 23, iar la terapie intensivă toate paturile sunt ocupate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.