Comisarii Gărzii de Mediu Prahova au aplicat o amendă de 60.000 de lei unei societăţi comerciale care colectează şi depozitează deşeuri periculoase şi pe amplasamentul căreia s-a produs un incendiu luna trecută. Sancţiunea a fost dată după ce verificările au arătat că reprezentanţii firmei au depozitat o cantitate de deşeuri mai mare decât cea prevăzută în actul de reglementare, fără să solicite autorizaţia de protecţia mediului pentru întreaga cantitate de deşeuri deţinută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Controlul a fost făcut de Garda de Mediu Prahova în localitatea Albeşti Paleologu, la o societate care are ca obiect de activitate de colectarea şi depozitarea deşeurilor periculoase şi la sediul căreia s-a produs un incendiu puternic, la jumătatea lunii trecute.
 
În urma incendiului, comisarii de la Garda de Mediu Prahova au sancţionat operatorul cu amendă contravenţională în valoare de 60.000 de lei şi sistarea activităţii pentru încălcarea legislaţiei de mediu.
 
Verificările au arătat că pe amplasamentul societăţii exista unui stoc de deşeuri periculoase care depăşea capacitatea temporară de stocare autorizată. 
 
”Astfel, pe amplasamentul unde a avut loc incendiul, titularul de activitate înainte de efectuarea operaţiilor de eliminare sau valorificare a deşeurilor periculoase a depozitat temporar pe amplasament o cantitate de deşeuri mai mare decât cea prevăzută în actul de reglementare fără să solicite autorizaţia de protecţia mediului pentru întreaga cantitate de deşeuri deţinută. Pentru încălcarea legislaţiei de mediu, comisarii au dispus sistarea activităţii de colectare, stocare temporară a deşeurilor periculoase până la atingerea capacităţii autorizate”; a transmis, vineri după-amiază, pe Facebook, Garda de Mediu Prahova.
 
Incendiul a izbucnit luna trecută, la o habă încărcată cu 30 de tone de reziduuri petroliere. Pompierii au reuşit localizarea incendiului şi înlăturarea pericolului de propagare la alte opt rezervoare aflate în imediata apropiere. 
 
Inspecţia de Prevenire din cadrul ISU Prahova făcuse un control la respectivul operator economic în luna august, constatând şase încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul ISU a aplicat cinci avertismente şi o amendă în cuantum de 10.000 lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.