Salvamontiştii din staţiunea Buşteni participă, duminică după amiază, la o acţiune de recuperare a turistului din Portugalia care sâmbătă a murit după ce a fost lovit de un trăsnet în timp ce se afla pe munte, în Bucegi. Salvatorii au încercat cu ajutorul unui elicopter, extragerea cadavrului care a căzut în prăpastie după ce a fost atins de descărcarea electrică, însă acţiunea nu a fost posibilă din cauza rafalelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Duminică, autorităţile au încercat să scoată cu ajutorul unui elicopter trupul neînsufleţit al turistului mort în Bucegi, sâmbătă, după ce a fost lovit de un trăsnet. Acţiunea nu a fost însă posibilă din cauza rafalelor puternice din zona de creastă, informează, duminică, Salvamont Buşteni.
 
În aceste condiţii, echipe de salvatori montani au reuşit, după câteva ore de eforturi, să scoată cadavrul din prăpastia în care acesta de afla. La ora transmiteri acestei ştiri, acţiunea de recuperare este în desfăşurare.
 
Turistul portughez aflat sâmbătă pe munte, pe poteca dintre Vârful Bucşoiu şi Vârful Omu cu un grup de 17 persoane a fost lovit de trăsnet în condiţiile în care grupul de turişti a fost surprins de furtună. Un prim trăsnet a lovit în apropierea grupului, cei mai mulţi dintre turişti căutând să se adăpostească.
 
Bărbatul a rămas pe potecă, după cum au povestit însoţitorii lui, pentru a face fotografii,  moment în care al doilea trăsnet l-a lovit pe bărbat. Grupul de turişti se afla în România într-o excursie organizată şi plecase sâmbătă din Bucureşti să urce în Bucegi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.