Trei sferturi dintre localităţile judeţului Prahova înregistrează, conform celor mai recente statistici, un indice de infectare cu noul coronavirus de sub unu la o mie de locuitori, în 20 de comune nefiind raportat niciun caz de îmbolnăvire în ultimele 14 zile. Dintre oraşe, Ploieştiul depăşeşte indicele de infectare la unu la mie, iar Sinaia înregistrează cea mai ridicată rată a îmbolnăvirilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform datelor prezentate, vineri, de Prefectura Prahova privind rata incidenţei COVID-10 pentru perioada 22 ianuarie -  4 februarie, 76 dintre cele 104 localităţi ale judeţului au înregistrat, în ultimele 14 zile, o rată de infectare cu noul coronavirus de sub 1 la mia de locuitori. Dintre acestea, 20 de localităţi, toate din mediul rural, nu au raportat niciun caz de COVID-19 în ultimele două săptămâni. 
 
În ceea ce priveşte modul de evoluţie a îmbolnăvirilor în marile oraşe, cea mai ridicată incidenţă a cazurilor de COVID-19 în mediul urban o înregistrează Sinaia, cu un indice de 2,51%, reprezentând 28 de cazuri de COVID-19 raportate în ultimele 14 zile, la o populaţie de 11.177 de locuitori. 
 
Municipiul Ploieşti raportează o rată de infectare de 1,23 la mie, în timp ce municipiul Câmpina are o rată de 0,77 cazuri la o mie de locuitori.
 
De la începutul epidemiei şi până în prezent, în judeţul Prahova, 26.308 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul acestora, 826 de pacienţi au decedat, conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică  Prahova. În ultimele 24 de ore nu au fost raportate decese şi au fost înregistrate 56 de persoane nou raportate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Incidenţa cumulată la nivel judeţean a cazurilor active din ultimele 14 zile, raportată la 1.000 de locuitori, este de 0,88, conform datelor furnizate de autorităţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.