Aproape 600 de cazuri de COVID-19 sunt active în judeţul Prahova o treime dintre acestea fiind raportate în reşedinţa de judeţ, Ploieşti. Un număr de 24 de localităţi raportează zero cazuri de îmbolnăvire. Cu 70 de noi infectări în 24 de ore, judeţul se află pe locul al doilea în ceea ce priveşte numărul de noi diagnostice de COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform datelor furnizate sâmbătă de Prefectura Prahova, numărul cazurilor active de COVID-19 la nivelul judeţului cu aproape 800.000 de locuitori este de 583, iar peste o treime dintre acestea, respectiv 183 de cazuri, sunt active în municipiul Ploieşti. La nivelul judeţului cu 104 localităţi sunt şi 24 de localităţi care raportează zero cazuri active de COVID-19. Toate acestea sunt din mediul rural. În ceea ce priveşte oraşele, rata de infectare este una scăzută în staţiunile de pe Valea Prahovei, oraşe precum Azuga sau Buşteni raportând câte un caz activ de COVID-19. 
 
Cu 70 de noi infectări în 24 de ore, judeţul Prahova se situează pe locul al doilea în ceea ce priveşte numărul de  noi diagnostice de COVID-19, după Bucureşti şi se apropie de 5000 de infectări, limită depăşită până în prezent de judeţele Suceava şi Argeş.
 
Astfel, de la începutul pandemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 4883  persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2, în urma efectuării a 22,850 de teste la care se adaugă cele făcute la cerere. S-au înregistrat, de asemenea, 165 de decese.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.