Un număr de 46 de persoane, bolnavi care suferă de insuficienţă renală, au fost diagnosticaţi cu COVID-19, 43 dintre aceştia făcând dializă la un centru medical din Ploieşti, iar ceilalţi trei la alt centru. Şi la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti, singurul spital pentru copii din judeţ, cinci cadre medicale au fost diagnosticate cu această boală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unei informări date publicităţii, joi, de Prefectura Prahova,  46 de pacienţi din două centre de dializă din judeţ au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

„La unul dintre centre au fost realizate 273 de teste în rândul pacienţilor, 43 dintre ele fiind pozitive, iar la al doilea au fost prelevate 122 de probe, dintre care trei au fost pozitive. În aceste situaţii, Direcţia de Sănătate Publică Prahova a dispus să fie realizată şi testarea întregului personal (72 la primul centru şi 28 la cel de-al doilea), dar şi retestarea pacienţilor ale căror rezultate au fost, în primă fază, negative” precizează sursa citată.

Totodată, la una dintre secţiile Spitalului de Pediatrie din Ploieşti, singurul spita pentru copii din judeţul Prahova, au fost diagnosticate cinci asistente.

„Două dintre acestea au primit rezultatele la începutul acestei săptămâni, iar celelalte trei se numără printre cei 12 contacţi direcţi ai primelor două cadre medicale depistate pozitiv. Rezultatele celorlalţi contacţi au fost negative. În acest caz, Direcţia de Sănătate Publică şi conducerea unităţii medicale urmează să ia o decizie privind activitatea secţiei unde au fost cazurile de infectare cu SARS-CoV-2” men/ţionează Prefectura Prahova.

De la începutul crizei sanitare şi până în prezent, dintre cei 472 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 în judeţul Prahova, 16 au decedat, iar 114 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi.    

Totodată, în baza Ordinului ministrului Sănătăţii nr.1137/2020, pe parcursul zilei de 1 iulie, au fost externaţi doi pacienţi asimptomatici sau cu forme uşoare ale bolii COVID-19. Aceştia au obligaţia să mai stea încă patru zile în izolare la domiciliu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.