Judeţul Prahova a depăşit, marţi, pragul de cinci mii de infectări cu virusul SARS-CoV-2, fiind al patrulea judeţ care trece de acest prag după Suceava, Argeş şi Braşov. De mai multe săptămâni, în spitalele din judeţ locurile de terapie intensivă destinate bolnavilor cu COVID-19 sunt fie ocupare, fie disponibile într-un număr foarte mic. În prezent sunt disponibile doar două louri pentru pacienţii aflaţi în stare gravă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu 43 de noi infectări înregistrate în 24 de ore, conform raportării de marţi după amiază, judeţul Prahova ajunge la 5.017 persoane diagnosticate cu COVID-19.

Este al patrulea judeţ care depăşeşte pragul de 5.000 de infectări, după Suceava care marţi a raportat 5.882 de bolnavi de la începutul pandemiei, Argeş cu 5.286 de infectaţi şi Braşov, unde s-au înregistrat 5.217 diagnostice de COVID-19.

La nivelul judeţului Prahova au fost declarate 171 de decese asociate COVID-19, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre pacienţi cu boli cronice.

De mai multe săptămâni, spitalele din judeţ care tratează pacienţi cu COVID-19 se confruntă cu lipsa locurilor de terapie intensivă pentru cei cu forme grave ale bolii.

Astfel, numărul paturilor de ATI raportat în ultima perioadă a fost de câte unu, maximum trei, însă au fost şi perioade de peste o săptămână în care pacienţi cu simptome severe ale COVID-19 au fost trimişi la terapie intensivă în spitale din alte judeţe.

Marţi, la ATI, au fost raportate ca fiind libere, în spitalele din Prahova, două locuri destinate bolnavilor infectaţi cu SARS-CoV-2. Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, la nivelul judeţului, este de 359, dintre care 234 de paturi sunt ocupate.

Numărul de teste realizat în judeţ, de la începutul epidemiei şi până în prezent, este de 23038. La aceste date centralizate de DSP Prahova se adaugă testele efectuate la cerere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.