Majoritatea persoanelor cu handicap psihic internate într-un centru de reabilitare şi recuperare administrat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova au fost diagnosticate cu COVID-19, după ce toţi cei internaţi au fost testaţi, ca urmare a apariţiei câtorva cazuri de infectare, săptămâna trecută. Dintre cei infectaţi, 24 de bolnavi au fost transferaţi la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Autorităţile din Prahova au procedat la testarea tuturor celor internaţi, dar şi a întregului personal care lucrează în Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Urlaţi după ce câteva cazuri au fost depistate săptămâna trecută în centrul aflat în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova . 
„În urma testării întregului efectiv de aici (98 de persoane, dintre care 45 sunt beneficiari, iar 53 sunt angajaţi), numărul total al infectărilor a ajuns la 44 de persoane. Dintre acestea, 39 sunt beneficiari, iar cinci sunt din rândul personalului angajat. În urma evaluărilor medicale, 24 dintre adulţii internaţi în această unitate au fost transferaţi la spital, ceilalţi au rămas în centru, fiind evaluaţi zilnic de un medic internist de la Spitalul Urlaţi desemnat de DSP Prahova”, a transmis vineri, Prefectura Prahova.
Autorităţile din judeţ precizează că cei cinci angajaţi infectaţi cu noul coronavirus au fost izolaţi la domiciliu. 
Centrul de la Urlaţi este doar unul dintre cele trei în centre de îngrijire a persoane adulte în care au fost constatate focare de COVID-19. Alte opt focare sunt de asemenea active în judeţ, între acestea cinci fiind la agenţi economici, unu la o instituţie publică, unu la o subunitate de poliţie şi unu într-un centru de plasament copii.
În spitalele din Prahova care tratează bolnavi COVID-19, în secţiile de terapie intensivă sunt internaţi 27 de pacienţi. 
Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19 este de 328, din care 30 sunt libere, vineri.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.