Aproape o treime dintre localităţile judeţului Prahova au depăşit rata de infectare de 1,5 la o mie de locutori, localitatea cu cea mai crescută incidenţă a cazurilor de COVID-19 fiind comuna Păuleşti, situată lângă Ploieşti. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a decis, vineri după amiază, desfăşurarea de cursuri şcolare în 18 grădiniţe şi şcoli din judeţ, printre care licer cu sute de elevi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rata de infectare calculată pentru ultimele 14 zile arată că 38 dintre cele 108 de localităţi din judeţul Prahova au depăşit pragul de 1,5‰. Localitatea cu cei mai mulţi infectaţi la mia de locuitori este comun a Păuleşti, situată la câţiva kilometri de Ploieşti, unde se raportează 5,30‰ rată de infectare. Localitatea este, practic o extensie a Ploieştiului, în care în ultimii ani s-au construit vile, cartiere rezidenţiale, centre spa, restaurante şi chiar clinici medicale, mulţi dintre locuitorii cu buletin de Păuleşti fiind oameni activi, cu afaceri sau locuri de muncă în municipiul reşedinţă de judeţ.

Pe locul doi în ceea ce priveşte rata de infectare este comuna Sălciile, unde indicele este de 4,22‰. Localitatea este situată la graniţa cu judeţul Ialomiţa şi nu include centre sociale sau alte aşezăminte în care să se fi dezvoltat focare.

Municipiul Ploieşti se numără printre localităţile cu rată de infectare de peste 1,5 la mia de locuitori, raportând 2,06 infectaţi la o  mie de locuitori.

În Prahova sunt şi 11 comune unde nu există bolnavi de COVID-19, conform raportărilor oficiale.

În aceste condiţii, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a adoptat, vineri după amiază, o hotărâre care transpune prevederile privind restricţiile care se aplică gradual şi care au fost adoptate de executiv în şedinţa de guvern de miercuri.

Totodată, CJSU Prahova a adoptat o decizie care prevede că în 18 şcoli şi grădiniţe se vor desfăşura, în următoarele două săptămâni, cursuri online. Printre acestea se numără Colegiul National „Nicolae Grigorescu” Câmpina, cea mai mare şcoală din municipiu, Liceul Teoretic ”Aurel Vlaicu” Breaza cu structurile care îi aparţin, Liceul Teoretic Filipeştii de Pădure şi structura Liceul Tehnologic Filipeştii de Pădure, Şcoala Angels Păuleşti, care este unitate didactică administrată privat, Şcoala gimnaziala „Elena Doamna” Ploieşti - toate clasele V-VIII , Şcoala Gimnazială Sălciile cu structuri, Şcoala Gimnazială Scorţeni cu structuri, dar şi toate şcolile şi grădiniţele din Surani şi Gura Vadului

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.