Autorităţile din judeţul Prahova au primit confirmarea existenţei a 28 de noi focare de pestă porcină africană, două dintre cazuri fiind confirmate la porci crescuţi în gospodărie, în celelalte cazuri fiind vorba despre mistreţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor furnizate de Prefectura Prahova, vineri, analizele de laborator au confirmat existenţa pe teritoriul judeţului a 26 de noi cazuri de pestă porcină africană la mistreţi şi a două focare la porci crescuţi în gospodării. 
 
Cele două focare confirmate la porci domestici se află în localităţile Boldeşti Scăieni şi Vărbilău. 
 
În ceea ce priveşte mistreţii bolnavi, 15 cazuri au fost confirmate pe fondul de vânătoare Malu Roşu, patru cazuri la mistreţi găsiţi morţi pe fondul de vânătoare Bratia, trei cazuri pe fondul de vânătoare Şeţu şi câte doi mistreţi au fost găsiţi morţi pe fondurile de vânătoare de la Gherghiţa şi Iordăcheanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.