Nouăsprezece dintre salariaţii Casei de Asigurări de Sănătate a judeţului Prahova au fost diagnosticaţi cu COVID-19, anunţă autorităţile din judeţ. Astfel, activitatea instituţiei este îngreunată, iar conducerea solicită persoanelor care se adresează CJAS "înţelegere şi răbdare". În ultimele 24 de ore, în Prahova unu din patru teste pentru depistarea acestei infecţii a ieşit pozitiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Astăzi, 19 ianuarie 2022, pe raza judeţului nostru, a fost înregistrat un nou focar activ de COVID-19, la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Prahova. Au fost identificaţi 19 salariaţi infectaţi, rămaşi în izolare, sub supravegherea medicilor de familie”, transmite Prefectura Prahova.
 
CAS Prahova anunţă că din această cauză activitatea instituţiei se desfăşoară cu dificultate. 
 
"În această perioadă, datorită situaţiei epidemiologice privind COVID-19, activitatea este îngreunată, mai mulţi salariaţi fiind testaţi pozitiv. Conducerea instituţiei a procedat la luarea tuturor măsurilor care se impun în acest caz. Totodată, facem apel către toate persoanele care solicită serviciile Casei de Asigurări de Sănătate Prahova de a da dovadă de înţelegere şi răbdare, recomandăm transmiterea solicitărilor online, la adresele de e-mail afişate pe site-ul instituţiei. Rugăm toţi cetăţenii să respecte cu stricteţe recomandările autorităţilor privind limitarea răspândirii virusului SARS COV- 2”, se arată într-un comunicat al instituţiei.
 
În al cincilea val al pandemiei, autorităţile au identificate focare de COVID şi în Spitalul Orăşenesc Băicoi, precum şi la Colegiul Militar din Breaza.
 
În ultimele 24 de ore, în Prahova unu din patru teste realizate pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 a ieşit pozitiv. Astfel, s-au recoltat şi analizat 1.875  probe - 451 teste RT-PCR şi 1.424 teste rapide – iar în 424 de cazuri testele au fost pozitive. 
 
De la începutul pandemiei şi până în prezent, 568 de prahoveni s-au reinfectat cu coronavirusul SARS-CoV-2. Rata de incidenţă la nivelul judeţului este de 2,52 cazuri la 1.000 de locuitori.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.