Autorităţile din judeţul Prahova au primit conformarea existenţei a 18 noi cazuri de pestă porcină africană. Niciunul dintre focare nu a fost confirmat în gospodăriile populaţiei, fiind vorba doar despre porci mistreţi de pe mai multe fonduri de vânătoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor furnizate miercuri de Prefectura Prahova, analizele de laborator au confirmat prezenţa a noi cazuri de pestă porcină africană în judeţ.
 
Astfel, au fost confirmate zece cazuri de boală la mistreţi pe fondul de vânătoare 42 Malu Roşu - în zona localităţii Gornet Cricov, patru cazuri în zona localităţii Tătaru şi câte un caz pe fonduri de vânătoare în zonele localităţilor Cosminele, Podenii Noi, Vâlcăneşti şi Balta Doamnei. 
 
Autorităţile din judeţ s-au reunit, miercuri, în şedinţă extraordinară a Comitetului Local de Combatere a Bolilor Prahova pentru a adopta măsurile specifice în astfel de situaţii, precizează sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.