Consiliile de administraţie din cinci şcoli generale şi 10 grădiniţe din municipiul Ploieşti au solicitat trecerea de la funcţionarea în scenariul verde la scenariul galben, ca urmare a creşterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2 la nivelul oraşului, propunerea fiind avizată, miercuri, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova. În comuna Apostolache, unde rata de infectare a depăşit trei la o mie de locuitori, şcoala a trecut la cursuri online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a adoptat, miercuri, o hotărâre prin care se modifică din nou scenariile în baza cărora funcţionează mai multe unităţi de învăţământ din judeţ.

Astfel, 15 şcoli şi grădiniţe din Ploieşti, care au funcţionat î.  scenariul verde au trecut, de miercuri, la ce galben. Este vorba despre Şcoala „Florin Comişel” Ploieşti (structură a Şcolii „Nicolae Titulescu” Ploieşti), Grădiniţa cu program normal nr. 51 Ploieşti (structură a Şcolii „Nicolae Titulescu” Ploieşti), Grădiniţa Step by Step cu program prelungit şi program normal „Licurici” Ploieşti, Grădiniţa cu program normal „Cheiţa de Aur” Ploieşti (structură a Şcolii „Ioan Grigorescu” Ploieşti), Şcoala „Candiano Popescu” Ploieşti, Şcoala nr. 13 Ploieşti (structură a Şcolii „Candiano Popescu” Ploieşti), Grădiniţa cu program prelungit nr. 33 Ploieşti, Grădiniţa cu program normal nr. 24 (structură a Grădiniţei nr. 33 Ploieşti), Şcoala „Spectrum” Ploieşti, Grădiniţa cu program prelungit şi program normal „Marshmallow” Ploieşti, Grădiniţa cu program prelungit „Ploieştiul în culori” Ploieşti, Grădiniţa cu program prelungit „Sfântul Spiridon” Ploieşti, Grădiniţa cu program prelungit KIT Ploieşti, Şcoala Primară „Concordia”, Grădiniţa cu program prelungit „Ariel” Ploieşti.

”Măsura a fost propusă de consiliile de administraţie ale grădiniţelor şi şcolilor amintite, avizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova, ca urmare a creşterii, la nivelul municipiului Ploieşti, a ratei de infectare” a menţionat Prefectura Prahova.

Totodată, în comuna Apostolache, unde rata de infectare cu noul coronavirus a depăşit trei la o mie de locuitori, toţi elevii vor face cursuri online.

Conform raportărilor din 23 septembrie, în judeţul Prahova există 500 de cazuri active de COVDI-19, cele mai multe dintre acestea – 213 – fiind în rândul locuitorilor din municipiul Ploieşti. 

De la începutul pandemiei şi până în prezent, în acest judeţ, 5.419 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2, 41 fiind infectate în ultimele 24 de ore. Din totalul prahovenilor testaţi pozitiv cu noul coronavirus, 186 au decedat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.