Paisprezece pacienţi cu infecţie SARS-CoV-2 din judeţul Prahova au murit, de duminică până luni, conform raportărilor oficiale, numărul deceselor în acest judeţ reprezentând peste 10% din cel raportat la nivel naţional în rândul bolnavilor de COVID-19. Deşi rata de pozitivare a testelor este una mare - aproape unu din trei pacienţi testaţi a ieşit pozitiv, în 24 de ore - rata de infectare în judeţ este una scăzută, de sub 2 la o mie de locuitori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 29.920 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul acestora, 972 de pacienţi au decedat, conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese raportate au fost în rândul a patru persoane de sex masculin (66, 71, 78, 84 ani) şi a zece de sex feminin (53, 55, 62,65, 66, 71, 75, 75, 76, 89 ani), toate figurând cu comorbidităţi”, informează, luni, Prefectura Prahova. 
 
Cele 14 decese reprezintă peste 10% din numărul total al morţilor asociate infecţiei cu nou coronavirus, raportat la nivel naţional, care luni este de 120.
 
În judeţul cu peste 800.000 de locutori s-au făcut, în 24 de ore, de duminică până luni, 327 de teste pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2, iar dintre acestea 100 au ieşit pozitive.
 
Din totalul de 458 de paturi alocate pacienţilor cu COVID-19, luni dimineaţă 407 paturi erau ocupate, iar la ATI, unul dintre cele 28 de locuri disponibile a fost raportat ca fiind liber.
 
Cu toate acestea, în judeţ rata de infectare nu este foarte mare. 
 
"Incidenţa cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din judeţ, calculată la 1000 de locuitori, este de 1,97”, a transmis, luni după amiază, Prefectura Prahova.
 
Cel mai ridicat indice de infectare – 5,21 la mia de locuitori -  se înregistrează în comuna Păuleşti, situată lângă Ploieşti, iar pe locul al doilea în ceea ce priveşte rata de infectare se află o altă localitate amplasată foarte aproape de municipiul reşedinţă de judeţ, comuna Plopu, cu un indice de infectare de 4,11 la mia de locuitori. Municipiul Ploieşti raportează, luni, o incidenţă a cazurilor de COVID-19 cumulată pentru ultimele 14 zile de 2,82 la mie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.