Numărul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 a scăzut considerabil în judeţul Prahova, indicele de infectare la o mie de locuitori ajungând la 1,29 la nivel judeţean. Cu toate acestea, numărul deceselor asociate acestei infecţii se menţine unul ridicat, în doar 24 de ore, de luni până marţi, alţi 13 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 murind.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 24.260 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul acestora, 747 de pacienţi au decedat, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova”, informează, marţi după-amiază, Prefectura Prahova. 
 
Cele mai recente decese, înregistrate de luni până marţi, sunt la şase femei cu vârste de între 66 şi 93 de ani şi şapte bărbaţi cu vârste între 53 şi 91 de ani. Toţi pacienţii aveau comorbidităţi. 
 
Şi presiunea asupra sistemului sanitar a scăzut, însă rămâne ridicat numărul pacienţilor cu COVD-19 care au nevoie de terapie intensivă.
 
Marţi, dintre cele 428 de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, 289 de paturi sunt ocupate. La ATI însă, unul dintre paturile fără ventilator a fost raportat ca fiind liber, marţi dimineaţă. 
 
Conform raportării pentru 24 de ore, judeţul înregistrează 118 persoane nou raportate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2. 
 
Numărul de teste realizat în judeţ în sistemul public, de la începutul epidemiei şi până în prezent, este de 49.295, ceea ce înseamnă că unu din doi pacienţi testaţi pe cheltuiala autorităţilor a fost confirmat ca fiind infectat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.