Unsprezece tineri care ar fi trebuit să susţină examenele finale la absolvirea şcolilor de agenţi de poliţie din Câmpina şi Slatina au fost depistaţi pozitiv la testul pentru COVID-19. Ei şi opt contacţi direcţia au fost izolaţi şi vor susţine probele într-o sesiune specială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În perioada 5 – 18 decembrie 2020, în Şcoala de Agenţi de Poliţie «Vasile Lascăr» Câmpina şi Centrul de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor «Nicolae Golescu» Slatina, se desfăşoară sesiunea de absolvire a seriei de elevi februarie - decembrie 2020. Premergător începerii probelor de examen, toţi cei 761 de elevi/candidaţi înscrişi la sesiunea de absolvire au fost testaţi Covid 19, cu testul rapid.  În urma testării, 11 dintre candidaţi au fost depistaţi pozitiv Covid 19”, a anunţat, joi seară, Compartimentul Informare şi Relaţii Publice din cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr”. 
 
Diagnosticul a fost confirmat prin teste de tip PCR. 
 
”S-a luat imediat măsura izolării acestora în spaţiile special amenajate de la nivelul şcolii de poliţie sau la domiciliu, în funcţie de situaţie.  Ulterior, au fost efectuate şi teste PCR, prin autoritatea Direcţiei de Sănătate Publică Prahova şi Direcţiei de Sănătate Publică Olt, care, de asemenea, au fost declarate pozitiv Covid 19. În urma anchetei epidemiologice, s-a stabilit că mai sunt 8 elevi/candidaţi, contacţi direct ai celor depistaţi pozitiv. Pentru cei 19 elevi/candidaţi, a fost dispusă măsura izolării/carantinării, fiind informate direcţiile de sănătate publică din judeţele de domiciliu ale celor 19 persoane”, au mai transmis reprezentanţii Şcolii de Agenţi de Poliţie din Câmpina.
 
Cei 19 viitori poliţişti vor susţine probele într-o sesiune specială de absolvire, ”în cel mai scurt timp”, după ce va trece perioada legală de izolare. Ulterior, ei vor fi apoi repartizaţi în structurile MAI. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.