Pompierii români vor interveni duminică în prima misiune la incendiile din Grecia, în zona Spathari, anunţă IGSU. La această misiune vor participa în primă fază 35 de subofiţeri care încadrează 6 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi 2 cisterne. Alături de ei vor fi 4 ofiţeri români, însărcinaţi cu dublă responsabilitate, coordonarea primului modul de intervenţie, respectiv menţinerea unei legături permanente cu ofiţerul elen delagat în asistarea şi buna desfăşurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În urma primelor discuţii avute cu ofiţerul elen, schimbarea personalului operativ este planificată a fi efectuată la 6 ore”, arată IGSU.

Sursa citată reaminteşte faptul că autorităţile elene au rol principal în coordonarea întregii misiuni, aceştia fiind responsabili de configurarea planului de intervenţie, gruparea numerică a forţelor şi efectivelor care alcătuiesc un modul pregătit în a acţiona în vederea limitării răspândirii incendiilor de vegetaţie.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a informat sâmbătă că cei peste 100 de pompieri salvatori care au plecat din România pentru a sprijini autorităţile elene să stingă incendiile de vegetaţie din Grecia au ajuns la Atena.

Premierul Florin Cîţu a anunţat vineri că echipa de pompieri din partea României care va pleca în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetaţie va acţiona în zonele indicate de autorităţile elene pe o perioadă de 10-14 zile. „România este alături de Grecia în aceste momente dificile”, a subliniat el.

Comandantul misiunii în Grecia a precizat că din inspectoratele judeţene au fost selectaţi cei mai buni pompieri pe partea de stingere a incendiilor de pădure, respectiv vegetaţie uscată.

Incendii violente continuă în Grecia sâmbătă, pentru a 11 zi consecutiv, după ce au provocat moartea a două persoane vineri şi au cauzat evacuări masive, scrie AFP. Cel puţin 1.450 de pompieri greci, ajutaţi de colegi din alte ţări, continuă lupta cu cinci focare majore în nordul Atenei, pe insula Evia, la 200 de kilometri est de capitală, şi trei incendii în Peloponez, la vest.

Pompierii greci, ajutaţi de colegi din România şi Ucraina, luptă duminică, pentru a 12-a zi consecutiv, contra violentelor incendii de pădure care au cuprins insula Evia, dar s-au domolit în nordul Atenei, informează AFP.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.