Un pompier din cadrul ISU Ialomiţa, de la Detaşamentul Urziceni, a fost confirmat cu COVID-19, 30 de colegi care au lucrat în tură cu el fiind testaţi şi trimişi în izolare la domiciliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Ialomiţa, Ani Cercel, pompierul de la Urziceni a fost testat în urmă cu trei zile, după ce a început să prezinte semne de boală, rezultatul fiind pozitiv.

Drept urmare, toţi cei 30 de colegi din tura sa au fost testaţi şi trimişi în izolare la domiciliu. Rezultatele testelor prelevate în cazul colegilor pompierului contaminat sunt negative.

”S-au luat toate măsurile pentru a preveni răspândirea virusului şi în cazul celorlalţi colegi. S-a acţionat în cel mai scurt timp şi potrivit tuturor protocoalelor în vigoare. Întreg Detaşamentul a fost decontaminat, iar personalul cu care colegul nostru a intrat în contact a fost izolat la domiciliu. Testele celorlalţi colegi au fost negative. Starea pompierului infectat este stabilă” a precizat Ani Cercel.

Pompierul depistat pozitiv la testul pentru COVID-19 a fost internat într-un spital din Bucureşti. El este soţul unei asistente la Spitalul Judeţean Urziceni, care a fost confirmată cu coronavirus.

De asemenea, în ultimele ore, 3 cadre medicale de la acest spital, colege ale femeii,  două asistente şi o infirmieră, au fost confirmate cu coronavirus.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.