Poliţiştii locali din Timişoara vor patrula, în premieră, pe segway, odată cu încălzirea vremii, însă doar pe pistele pentru biciclete pentru că accesul cu astfel de mijloace de transport este interzis în centrul oraşului. De asemenea, Poliţia Locală va relua şi patrularea cu şalupa din dotare, pe Bega.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii locali din Timişoara vor patrula, pentru prima dată, cu cele trei segway - uri achiziţionate la sfârşitul anului trecut de Poliţia Locală. Un astfel de vehicul costă aproximativ 3.000 de euro.

Într-un comunicat de presă, de miercuri al Poliţiei Locale Timişoara, se anunţă că poliţiştii vor patrula cu segway - urile doar pe pistele pentru biciclete, deoarece accesul în zona centrală cu biciclete, segway - uri, trotinete, role sau alte astfel de mijloace de transport este interzis. Amenda poate ajunge la 870 de lei.

”Poliţiştii locali desfăşoară în această perioadă patrulări deplasându-se cu ajutorul segway-urilor din dotare, o dată cu încălzirea vremii aceste mijloace de patrulare, alături de motoscutere şi şalupa Biroului de Patrulare Navală, aducând un plus în mobilitatea efectivului de poliţişti locali. Astfel, poliţiştii locali care se deplasează pe segway-uri pot fi văzuţi pe pistele special amenajate pentru biciclete, unde aplică sancţiuni şi colante autoadezive conducătorilor auto care îşi parchează maşinile pe acestea”, se arată în comunicat.

De asemenea, poliţiştii locali vor patrula şi cu şalupa din dotare, achiziţionată în vara anului trecut cu 130.000 de lei. Poliţia Locală Timişoara este prima din ţară care are în dotare o şalupă.

”A fost relansată la apă şi şalupa Poliţiei Locale cu care poliţiştii locali supraveghează menţinerea unui climat de linişte şi siguranţă pe canalul Bega şi pe malurile acestuia, dar şi pentru integritatea investiţiilor realizate din fonduri europene”, se mai arată în comunicat.

Poliţia Locală Timişoara face apel şi la cetăţeni ca, în cazul în care observă nereguli sau probleme care intră în competenţa sa să îi sesizeze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.