Poliţiştii din Harghita au confiscat peste 800 de metri cubi de material lemnos şi au aplicat amenzi în valoare totală de aproape 100.000 de lei, în cadrul unei acţiuni pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul silvic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în perioada 13 – 14 septembrie, poliţiştii din Harghita au organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos. Aceştia au descoperit, în urma controalelor la nouă societăţi cu activitate în domeniul silvic, mai multe nereguli, precum diferenţe de stoc, lipsa unor cantităţi de material lemnos, expedieri fără avize de însoţire sau intrări fără documente de provenienţă.

În urma acţiunii au fost confiscaţi 802,4 metri cubi de material lemnos, în valoare de 239.956 de lei, şi au fost aplicate zece sancţiuni contravenţionale la regimul silvic, în valoare de 66.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au organizat şi filtre pe principalele artere rutiere din zonele unde au fost făcute controalele pentru a verifica legalitatea transportului materialelor lemnoase. Au fost reţinute două certificate de înmatriculare auto şi au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale la regimul rutier, în valoare de 30.970 de lei.

La acţiune au participat şi specialişti silvici din cadrul Gărzii Forestiere Braşov şi Direcţiei Silvice Harghita.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.