Poliţiştii de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti au urmărit şi oprit în trafic un tânăr de 23 de ani care a sustras o autoutilitară şi a condus-o fără a avea permis de conducere şi în timp ce se afla sub influenţa alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că acesta avea o concentraţie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat. Autoutilitara a fost sustrasă din judeţul Ilfov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sâmbătă, 22 august a.c., poliţisti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au urmărit şi oprit în trafic un tânăr, în vârstă de 23 de ani, ulterior fiind reţinute în sarcina sa săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, furt în scop de folosinţă şi distrugere. La data menţionată, în jurul orei 23.30, agenţi de siguranţă publică din cadrul Secţiei 16 Poliţie, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat o autoutilitară care, la vederea echipajului de poliţie, a întors înainte de a intra în Bucureşti, aparent pentru a evita să se apropie de poliţişti”, arată un comunicat de presă al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti remis duminică News.ro.

Astfel, poliţiştii au început imediat  să urmărească autovehiculului în cauză, conducătorul auto fiind oprit la scurt timp.

„În urma verificărilor a rezultat că acesta nu poseda permis de conducere pentru nici una dintre categoriile prevăzute de lege, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la sediul I.N.M.L. Mina Minovici, unde i-au fost recoltate probe biologice.Totodată, din investigaţiile efectuate a rezultat că autoutilitara era sustrasă din judeţul Ilfov. La predarea acesteia părţii vătămate s-a constatat faptul că autoutilitara prezenta şi avarii apărute în urma sustragerii. Cercetările au fost preluate de Poliţia oraşului Măgurele, sub supravegherea unităţii de parchet competente”, mai indică sursa citată.

Sursa menţionată precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.