Poliţiştii ar putea începe să efectueze şi controale şi în civil, ca măsură de limitare a răspândirii COVID-19, au declarat marţi surse din poliţie pentru News.ro. Astfel, parte din poliţişti ar putea lăsa uniforma deoparte, pentru a depista mai uşor şi amenda persoanele care nu respectă măsurile de protecţie sanitară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În jur de 20% dintre poliţişti vor fi îmbrăcaţi în civil şi vor controla persoanele pe care le observă că nu respectă măsurile de protecţie, conform normelor legale în vigoare, au explicat sursele citate. Măsura ar putea fi aplicată în contextul în care sunt multe persoane care nu respectă normele de protecţie decât la vederea unei uniforme.

Nu este o chestiune nouă având în vedere că existau poliţişti care efectua controale în civil şi pe alţii linii de acţiune, de exemplu în domeniul economic.

Totodată, în vederea combaterii răspândirii coronavirusului Ministerul de Interne a operaţionalizat din 4 iule un număr de TEL VERDE 0800.800.165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecţie sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, şi repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.