Inspectoratul General al Poliţiei Române a decis, joi, să îl repună în funcţie pe un agent de poliţie care a fost destituit de conducerea IPJ Timiş, după mai multe abateri, ultima dintre acestea fiind că a intrat cu arma personală în sediul Inspectoratului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 21 mai 2020, în temeiul art. 7 alin. (1) din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, în urma analizei plângerii prealabile realizate la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a fost dispusă revocarea dispoziţiilor şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş din 12 şi 13 mai 2020, care au stat la baza încetării a raporturilor de serviciu în cazul unui agent de poliţie, urmând ca Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş să dispună măsuri potrivit competenţelor”, se arată într-un comunicat de presă, de joi al Poliţiei Române.

În data de 13 mai a.c, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş a emis actul administrativ prin care s-a dispus destituirea din poliţie a unui poliţist, ca urmare a încălcării prevederilor Statutului Poliţistului şi Codului de  Etică şi Deontologie.

”În perioada 2019-2020, faptele sâvărşite de către agentul de poliţie, au făcut obiectul verificărilor structurii de control intern, cercetărilor prealabile şi după caz a analizelor consiliului de disciplină, fiind aplicate gradual 6 sancţiuni disciplinare în temeiul prevederilor Legii nr. 360 din 2002 privind statutul poliţistului cu modificările şi completările ulterioare. Precizăm faptul că trei dintre faptele reţinute au fost săvârşite pe timpul stării de urgenţă, fiind urmată procedura şi termenele stabilite de Ordonanţa de Urgenţă nr. 36 din 26 martie 2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru adoptarea unor măsuri pe timpul stării de urgenţă instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României. Menţionam faptul că, ultima sancţiune dispusă, cea de destituire din poliţie, a fost din cauza comportamentului necorespunzător şi neglijenţa în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, constând în aceea că agentul de poliţie a executat serviciul de patrulare şi s-a prezentat la sediul I.P.J. Timiş, cu ocazia citării acestuia la Consiliul de Disciplină, cu armamentul personal asupra sa”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Timiş.

Potrivit IPJ Timiş, procedura disciplinară a fost declanşată în timp ce poliţistul se afla în activitate şi a fost continuată conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 36 din 26 martie 2020.

”În acest context politistul a fost şi sancţionat contravenţional, fiindu-i anulat dreptul de a deţine armament conform prevederilor legii 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor. Anterior aplicării sancţiunii destituirii din politie, a fost consultat Consiliul de Conducere al I.P.J. Timiş, structură formată din personal cu funcţii de conducere, iar punctul de vedere univoc exprimat a fost că poliţistul a dat dovadă de un comportament nedemn şi ireconciliabil cu profesia de politist”, mai arată IPJ Timiş.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.