Poliţia Timiş a deschis o anchetă după ce a fost sesizată de conducerea Spitalului Judeţean Timişoara că un medic nu s-ar fi prezentat la o operaţie, deşi în acte era specificat numele acestuia. Intervenţia chirurgicală ar fi fost făcut de un alt cadru medical, care avea contract pentru a face gărzi în spital, iar pacientul a decedat ulterior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Timiş, în urmă cu aproximativ două săptămâni, conducerea Spitalului Judeţean Timişoara a sesizat Poliţia că un medic nu a participat la o operaţie, deşi în acte era notat numele lui. În locul medicului ar fi participat un alt cadru medical, o femeie, care avea un contract de voluntariat, acesta fiind însă expirat.

Doctoriţa respectivă ar fi avut, însă, un contract care îi permitea să facă gărzi în unitatea medicală.

Femeia ar fi operat pacientul cu două ore înainte să intre în serviciul de gardă. La scurt timp după operaţie, însă, pacientul a decedat.

Medicul care ar fi trebuit să facă operaţia este Mihai Ionac, şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară în cadrul Spitalului Judeţean Timişoara. Acesta este cercetat într-un dosar al DNA Timişoara, din 2015, pentru luare de mită.

De asemenea, un raport al Curţii de Conturi din 2015 arăta că la Clinica de Chirurgie Vasculară condusă de Ionac s-au făcut operaţii estetice, iar pacienţii, deşi erau internaţi, erau trimişi să îşi cumpere medicamente şi materiale sanitare de la farmacia deţinută de mătuşa soţiei sale.

Tot Curtea de Conturi a constatat decontări fictive de intervenţii chirurgicale, în perioada 2008 - 2014.

În ianuarie anul trecut, numele lui Ionac a fost implicat într-un scandal în care angajaţii spitalului s-ar revoltat împotriva lui deoarece acesta i-ar fi făcut "vaci", "ciori", "idioate", "proaste".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.