Poliţiştii Serviciului Transporturi Mureş anunţă că s-au autosesizat după ce în spaţiul public au apărut informaţii cu privire la faptul că un accident între două trenuri de marfă a fost evitat joi dimineaţă, în ultimul moment, în gara Sighişoara Infracţiunea vizată în dosarul penal deschis este de „neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, din culpă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, referitoare la un posibil eveniment petrecut la data de 8 iunie 2023, în gara Sighişoara,  în care un tren ar fi pătruns pe o altă linie, pe care se deplasa o altă garnitură de tren, poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Mureş din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Braşov s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar de cercetare penală. Cercetările sunt desfăşurate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de «neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, din culpă», cu ocazia acestora urmând a fi verificate toate circumstanţele în care s-ar fi produs evenimentul în cauză”, au anunţat, duminică după amiază, oficialii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.
 
Două marfare, unul încărcat cu motorină, cellalt încărcat cu îngrăşăminte chimice, au fost la un pas de a se ciocni, joi, în gara din Sighişoara, după ce unul dintre mecanici ar fi adormit, scrie clubferoviar.ro. Conform sursei citate, mecanicul unuia dintre trenuri a ignorat semnalul de ieşire din staţie aflat pe roşu, accidentul fiind evitat de către mecanicul celui de-al doilea tren, care a observat manevra şi a frânat brusc, evitând, astfel, impactul. 
 
„Mecanicul unui tren GFR a adormit, fapt pentru care trenul său a depăşit semnalul de ieşire din staţie aflat pe roşu. (...) Ceea ce a dus la evitarea unui grav dezastru feroviar a fost faptul că mecanicul trenului CER Fersped care intra în staţie pe aceeaşi linie a observat trenul GFR venind spre el şi a frânat brusc. Mecanicul trenului GFR ar fi fost sub influenţa alcoolului. În pofida faptului că mirosea a alcool, nu s-a procedat la testarea sa. Mai mult, el a fost lăsat să dea înapoi trenul său, ceea ce e o procedură complicată. Trenul GFR circula pe ruta Dej-Sfântu Gheorghe, iar incidentul ar fi avut loc în jurul orelor 4-5 dimineaţa în gara menţionată”, scrie clubferoviar.ro.
 
Directorul Agenţiei de Investigare Feroviară Română - AGIFER, Laurenţiu Dumitru, a declarat, duminică, pentru News.ro, că instituţia a demarat o investigaţie cu privire la incidentul petrecut joi dimineaţă în gara din Sighişoara, unde un marfar care transporta motorină a fost la un pas de a se ciocni cu o garnitură feroviară încărcată cu îngrăşământ chimic. Investigaţia poate dura până la un an, însă instituţia îşi propune ca „în cel mai scurt timp posibil” să aibă nişte concluzii în baza cărora să se dispună măsuri preventive.
 
AGIFER nu are putere coercitivă în urma unor astfel de evenimente, a precizat oficialul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.