Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Harghita a anunţat, duminică seară, că s-a deschis dosar penal de cercetare pentru distrugere, după vandalizarea indicatoarelor rutiere de la intrarea în mai multe localităţi. Poliţiştii precizează că doar în judeţul Harghita sunt patru astfel de indicatoare acoperite cu vopsea neagră, cel puţin unul fiind în judeţul Mureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 05.01.2020, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita s-a sesizat din oficiu, cu privire la infracţiunea de distrugere, comisă asupra unor indicatoare rutiere. În fapt, în cursul nopţii precedente, persoane necunoscute au acoperit cu vopsea de culoare neagră porţiuni din indicatoarele rutiere de orientare, amplasate la intrarea în 4 localităţi din judeţul Harghita, una urbană şi două rurale din zona Bazinului Odorheiu Secuiesc, precum şi una de la intrare în municipiul reşedinţă, Miercurea Ciuc”, a transmis, duminică seară, IPJ Harghita.

Sursa citată a precizat că se fac cercetări şi investigaţii în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov a anunţat, duminică, că va va depune plângere la Poliţie, după ce mai multe indicatoare în limba maghiară au fost vandalizate în judeţele Harghita şi Mureş. Este vorba despre denumirea în limba maghiară a oraşelor Miercurea Ciuc şi Odorheiul Secuiesc, din Harghita, dar şi a localităţii Trei Sate din judeţul Mureş.

Purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedüs Csilla, consideră că vandalizarea indicatoarelor maghiare constituie o provocare împotriva comunităţii maghiare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.