Poliţia de Frontieră anunţă că autorităţile ungare au informat că, începând de marţi, cetăţenii ucraineni care vor să intre în Ungaria şi nu au paşapoarte biometrice vor fi verificaţi suplimentar, ceea ce va duce la creşterea timpului de control pentru persoanele care trec graniţa României spre Ungaria. Au fost create artere de control separate pentru cei care deţin documente prevăzute de legislaţia comunitară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Autorităţile de frontieră ungare au informat Poliţia de Frontieră Română că, începând din această după-amiază, derularea formalităţilor de control, la intrarea pe teritoriul Ungariei, pentru cetăţenii ucraineni care nu sunt posesori de paşapoarte biometrice necesită verificări suplimentare amănunţite. Aceste măsuri dispuse de partea maghiară vor determina creşterea timpului alocat fiecărei persoane pentru control, ceea ce implicit va conduce la creşterea timpului de aşteptare la ieşirea din România, respectiv intrarea pe teritoriul statului vecin pentru participanţii la trafic", transmite Poliţia de Frontieră, într-un comunicat de presă.
 
Poliţia de Frontieră Română arată că a contactat omologii maghiari în vederea stabilirii şi dispunerii unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului în punctele de frontieră.
 
"În limita posibilităţilor permise de infrastructura şi asigurarea tehnică din punctele de trecere de la graniţa comună, a fost realizată separarea arterelor de control pe sensul de ieşire din România, astfel încât persoanele care se află în posesia tuturor documentelor prevăzute de legislaţia comunitară să poată efectua controlul cu operativitate”, se mai arată în comunicat.
 
Formalităţile la graniţa cu Ungaria se fac în comun cu autorităţile din ţara vecină, iar suplimentarea arterelor de control se realizează în acord cu şi în funcţie de personalul alocat de Poliţia Ungară.
        
De asemenea, Poliţia de Frontieră Română a suplimentat personalul planificat la verificarea documentelor de călătorie şi a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.