Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac şi Nădlac II, judeţul Arad, dar şi cei de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Lunga, judeţul Timiş, au depistat 122 cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera, ascunşi în mijloace de transport sau pe jos. Într-un singur automarfar au fost găsite ascunse 60 de persoane. Trei conducători auto, doi cetăţeni turci şi un român, sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, anunţă Poliţia de Frontieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni turci şi unul român, aflaţi la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia, respectiv unui autoturism înmatriculat în România. Şoferii automarfarelor transportau marmură, plastic şi profile metalice pentru societăţi comerciale din Germania, iar şoferul autoturismului tracta o remorcă şi se deplasa pe ruta România – Danemarca. În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, respectiv în remorca tractată, 94 de cetăţeni străini, doar într-unul dintre automarfare fiind ascunse 60 de persoane”, precizează comunicatul oficial.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state (Bangladesh, Pakistan, Egipt, India, Ghana, Sri Lanka, Nepal şi Irak), ce intenţionau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul asupra unui automarfar înmatriculat în Turcia, condus de un cetăţean turc ce transporta mase plastice din Turcia în Germania. În urma controlului, au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, 22 de persoane. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Sri Lanka, Egipt, Siria, Bangladesh şi Irak.

”Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferi şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii depistaţi ascunşi, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun”, arată Poliţia de Frontieră.

Totodată, în data de 21.08.2023, ora 01.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga - I.T.P.F. Timişoara au depistat cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp noapte Attica, la aproximativ 100m de frontieră, şase cetăţeni străini care se deplasau din interiorul ţării spre frontiera cu Serbia.

”În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt din Pakistan, au vârste cuprinse între 29 şi 42 de ani şi sunt intraţi legal pe teritoriul României. Ca şi în cazul persoanelor care încercau să iasă din România pe la frontiera cu Ungaria, aceşti au declarat că intenţionau să ajungă în vestul Europei. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun”, se mai menţionează în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.