Un tânăr în vârstă de 27 de ani a fost depistat la volan, pe o stradă din sectorul 2, în timp ce se afla sub influenţa substanţelor psihoactive, a transmis Poliţia Capitalei. Poliţiştii au aplicat amenzi, în Bucureşti, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în valoare de 43.000 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În noaptea de 03/04 Iulie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat pe arterele din Capitală pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanţilor la trafic, combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.
 
 
Cu ocazia activităţilor de control desfăşurate, poliţiştii rutieri au aplicat 73 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 43.000 lei, şi au constatat 5 infracţiuni, după cum urmează:
 
•1 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive 
 
•2 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice;
 
•2 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat”, arată comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei.
 
De asemenea au fost reţinute 6 permise de conducere pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi 7 permise de conducere pentru depăşirea limitei legale de viteză, mai indică sursa citată.
 
Au fost reţinute şi 4 certificate de înmatriculare şi 2 plăcuţe de înmatriculare neconforme.
 
De exemplu, un tânăr în vârstă de 27 de ani a fost depistat conducând pe o stradă din sectorul 2 al Capitalei sub influenţa substanţelor psihoactive.
 
În urma testării cu aparatul DrugTest a indicat faptul că aceasta a consumat canabis. În cauză a fost condus la sediul I.N.M.L. în vedere prelevării de probe biologice şi a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 336 alin. 2 din Codul Penal.  
 
Un alt bărbat în vârstă de 34 de ani a fost depistat pe o stradă din sectorul 1 conducând sub influenţa băuturilor alcoolice.  În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,62mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, conducătorul auto a fost condus la sediul I.N.M.L. în vederea prelevării de probe biologice şi a fost întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 1 din Codul Penal.
 
Un alt exemplu este cel al unui bărbat în vârstă de 57 de ani a fost implicat într-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale, iar în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat faptul că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
„În urma efectuării testării cu aparatul alcooltest a indicat valoarea de 1.14mg/l alcool pur în aerul expirat.   În cauză, acesta a fost condus la sediul I.N.M.L. în vederea prelevării de mostre biologice, pe numele său fiind deschis dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 336 alin. 1 din Codul Penal”, conchide sursa menţionată. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.