Poliţia Capitalei a precizat, marţi seară, după ce şeful Poliţiei din Centrul Vechi, comisarul Cristian Ghica, a fost detaşat adjunct la Secţia 7, că structura de poliţie care are în responsabilitate zona Centrului Vechi face obiectul unor verificări legate de managementul unei situaţii de săptâmâna trecută, în care "nu s-a intervenit preventiv, ci reactiv". Situaţia la care se face referire a fost anunţată, săptămâna trecută, de Poliţia Capitalei, care arăta că poliţiştii au constatat că la o terasă nu se respectau măsurile de distanţare fizică, fiind grupuri de persoane la mese, dar şi în picioare, şi că administratorului i s-a pus în vedere să ia măsuri, fiind sancţionat contravenţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Structura de poliţie ce are în responsabilitate zona Centrului Vechi face obiectul unor verificări cu privire la managementul unei situaţii înregistrate în cursul săptămânii trecute, cunoscută opiniei publice prin imaginile difuzate în media. Verificările au fost declanşate având în vedere că nu s-a intervenit preventiv, ci reactiv (opinia publică a fost informată cu privire la acest eveniment în data de 16.10.2020, printr-un comunicat de presă)", a transmis, marţi seară, Serviciul Informare şi Relaţii Publice din Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.
 
Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au precizat că, pe parcursul acestei activităţi, s-a luat măsura detaşării poliţistului, în funcţia de adjunct al şefului Secţiei 7 Poliţie, pe linia specialităţii acestuia, investigaţii criminale.

Şeful Poliţiei din Centrul Vechi, comisarul Cristian Ghica, a fost detaşat adjunct la o secţie de poliţie, el acuzând într-un mesaj intern că de fapt este îndepărtat dintr-un ”punct fierbinte”, în care a realizat performanţa de a deranja pe toată lumea şi din cauza refuzului de a executa dispoziţii ilegale şi de a pune poliţia "la picioarele unor patroni".

În mesajul postat pe un grup de discuţii al poliţiştilor, Cristian Ghica afirmă că primeşte această ”promovare” deşi a refuzat-o în mod constant.

”Se pare că cel puţin până la suspendarea unei dispoziţii ilegale, voi fi detasat să ocup funcţia de adjunct în cadrul unei secţii de poliţie. O "promovare" pe care am refuzat-o in mod constant, dar pe care, datorită meritelor, o voi primi în ciuda voinţei mele. De fapt, termenul corect nu este "datorită", ci "din cauza"”, precizează Ghica.
 
El afirmă că de fapt este detaşat ”din cauza refuzului de a executa dispoziţii ilegale, din cauza refuzului de a aşterne Poliţia la picioarele unor patroni care dau şpagă, din cauza încăpăţânării de a susţine poliţişti tineri, cinstiti, care au înţeles să îşi facă meseria aşa cum trebuie, fără  să facă diferente intre prietenii şefilor, politicieni, primari şi oameni obişnuiţi”.

Un alt motiv este opoziţia sa faţă de cei care cred că ”odată cu împuternicirea într-o funcţie, cineva le-a oferit şi dreptul de a călca pe oameni, de a impune drept lege slugărnicia, ilegalitatea şi frica”.

El mai afirmă că a fost mutat din cauza nesupunerii sale faţă de ”ceea ce şefii hotărăsc în discuţii private (probabil tot la o biserică, noaptea) cu anumiţi patroni sau oameni politici”, din cauza acţiunilor absolut legale ale poliţiştilor cu care a făcut echipă la Serviciul de Poliţie pentru Centrul Vechi.

”Un grup de împuterniciţi duce detaşarea la rang de mod de operare in Poliţia Română”, consideră comisarul Ghica.

Astfel, pentru o perioadă (scurtă, sper eu), în ciuda faptului ca am luat un concurs pentru postul pe care îl ocup, conducerea DGPMB decide sa mă detaşeze pe un post in care era deja împuternicit un alt politist, singurul scop real fiind îndepărtarea mea dintr-un punct fierbinte, in care am realizat performanta de a deranja pe toată lumea. Sper ca această modalitate de a "deporta" poliţiştii incomozi, sa îşi reia locul in negura istoriei, acolo unde ar fi trebuit să rămână. Şi mai sper ca cei care îmi scriau în privat că am dreptate dar o sa o păţesc, sa ridice capul în fata strâmbăciunii, pentru că acea linie subţire, albastra, se pare că e mai utila în interiorul organizaţiei”, conchide el.
 
În 16 octombrie, Poliţia Capitalei a transmis că, în seara anterioară, poliţişti din cadrul Serviciului de Poliţie pentru Centrul Vechi au constatat faptul că la o terasă nu se respectă măsurile de distanţare fizică, fiind observate mai multe persoane, grupate, care se aflau la mese, dar şi în picioare. 
 
"I s-a pus în vedere administratorului societăţii să ia măsuri pentru respectarea distanţării fizice şi a fost aplicată sancţiune contravenţională pentru încălcarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Verificările cu privire la această situaţie continuă, urmând a fi dispuse măsuri legale", a arătat atunci sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.