Peste 80.000 de bucureşteni au beneficiat, anul trecut, de cele şase tipuri de stimulente financiare, în valoare de aproximativ 370 de milioane de lei, acordate de Primăria Capitalei prin Direcţia de Asistenţă Socială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Autorităţile locale au obligaţia legală şi morală de a-i sprijini pe cetăţeni, în special pe cei tineri sau pe cei care fac parte din categoriile sociale vulnerabile. Anul trecut, peste 80.000 de bucureşteni au beneficiat de stimulente financiare, în valoare de aproximativ 370 de milioane de lei. Este vorba atât despre plăţi lunare-în cazul copiilor sau adulţilor cu dizabilităţi, al familiilor monoparentale, cât şi despre plăţi unice, cum sunt cele acordate pentru nou-născuţi, voucherele Materna, sau anuale, cum este cel destinat prevenirii abandonului şcolar. Aceste programe vor continua şi în anul 2019", a afirmat, într-un comunicat de presă, primarul general, Gabriela Firea.
  
Astfel, Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, a acordat stimulentul financiar pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap, în cuantum de 500 lei/lună. În anul 2018 au beneficiat de acest stimulent peste 44.500 de persoane, plăţile ridicându-se la o valoare de aproape 250 de milioane de lei.
 
Stimulentul financiar pentru copiii încadraţi în grad de handicap este în cuantum de 1.000 lei/lună. Numărul total de beneficiari unici în plată, la sfârşitul anului 2018 - aproximativ 5.000, suma totală de plată în 2018 ridicându-se la peste 50 de milioane de lei, în timp ce stimulentul financiar pentru nou-născuţi este în cuantum de 2.500 lei net/nou-născut. Numărul total al beneficiarilor plătiţi, în 2018 - peste 19.400. Suma totală plătită în 2018-aproximativ 50 de milioane de lei.
 
De ajutorul social comunitar pentru familia monoparentală au beneficiat 75, suma totală plătită fiind peste 200.000 de lei.
 
Programul voucher Materna-sprijin financiar pentru femeile gravide din Bucureşti se acordă pentru achitarea medicamentelor şi serviciilor medicale. Numărul total de beneficiari plătiţi pe 2018 – peste 11.000, sumă totală plătită în 2018 – aproximativ 17 milioane de lei.
  
Beneficiarii sprijinului financiar pentru prevenirea abandonului şcolar în Municipiul Bucureşti sunt părinţii/părintele/reprezentanţii legali ai copiilor cu vârstă cuprinsă între 6 şi 14 ani, încadraţi într-o formă de învăţământ publică sau privată, cu domiciliul stabil în Bucureşti de cel puţin 6 luni sau reşedinţa de cel puţin 6 luni pe rază administrativ-teritorială a Municipiului Bucureşti, la data depunerii cererii. Numărul total al beneficiarilor plătiţi în 2018 – aproximativ 400. Sumă totală plătită – peste 240.000 de lei.  
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.