Primăria Capitalei a anunţat duminică măsuri suplimentare de monitorizare şi control în toate intersecţiile după accesarea ilegală a unor semafoare şi reclamă starea tehnică a sistemului de semaforizare după 10 ani în care mentenanţa a fost asigurată de UTI, ataşând şi fotografii ale unor astfel de sisteme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Având în vedere incidentele înregistrate în perioada 28-29 decembrie la sistemul de semaforizare din intersecţia de la Policlinică Titan, la Primăria Municipiului Bucureşti a avut loc astăzi, 30 decembrie, o şedinţă tehnică la care au participat, alături de viceprimarul Aurelian Bădulescu, reprezentanţi ai Adminstraţiei Străzilor împreună cu operatorul sistemului de semaforizare, Compania Municipală Managementului Traficului Bucureşti SĂ (CMMTB), precum şi reprezentanţi ai Direcţiilor de specialitate cu atribuţii în domeniu din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti. În cadrul şedinţei s-au stabilit pentru perioada următoare procedurile suplimentare de monitorizare şi control a tuturor intersecţiilor din Capitală, astfel încât această infrastructură să funcţioneze în parametri normali. De asemenea, echipele de intervenţie ale CMMTB se află 24/24 în teren pentru a remedia, în caz de necesitate, eventualele defecţiuni la sistemul de semaforizare, aşa cum s-a procedat şi până acum", anunţă Primăria Capitalei.

Totodată, instituţia atrage atenţia asupra stării tehnice în care PMB a preluat sistemul de semaforizare, deşi timp de peste 10 ani a existat un contract de modernizare, mentenanţă, intervenţie şi service pentru sistem, încheiat cu compania UTI.


 


"Reamintim că la începutul anului 2018, PMB a încheiat acelaşi tip de contract cu Compania Municipală Managementul Traficului Bucureşti. Astfel, CMMTB a preluat 176 de intersecţii integrate în BTMS (realizate într-o perioadă de peste 10 ani, din totalul de 453 de pe rază Municipiului Bucureşti) şi a integrat în acest sistem centralizat, în ultimul an, peste 40 de intersecţii, având în curs de modernizare şi execuţie alte 25", precizează PMB.


 
De asemenea, sunt în stadiu de avizare şi obţinere a autorizaţiilor de construire alte 125 de intersecţii, la care lucrările de execuţie vor demară la începutul anului 2019.
 
În urma acestui program de investiţii, derulat pe termen de 3 ani de zile de la preluare, toate aceste intersecţii vor fi modernizate şi integrate în sistemul centralizat de management al traficului.  
 
Primăria ataşează fotografii din teren care arată starea tehnică a echipamentelor la momentul preluării, deşi, până atunci existase contractul  cu UTI, iar astfel situaţii nu ar fi trebuit să existe.  
 
"Situaţiile din imagini au fost remediate de CMMTB, acestea fiind doar câteva exemple din problemele tehnice depistate. Programul de reabilitare şi modernizare a sistemului continuă", subliniază municipalitatea.

Patru persoane sunt suspectate că ar fi accesat ilegal sistemul de semaforizare de la o trecere de pietoni din Bucureşti, modificând diagramele, a declarat viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu, care a explicat că opt persoane ştiau cum să acceseze caseta semaforului, patru dintre acestea fiind angajaţi ai Companiei Municipale de Management al Traficului, asupra cărora însă nu planează nicio bănuială. Poliţia a anunţat că face cercetări, fiind sprijinită de specialişti ai Companiei Municipale Management Trafic Bucureşti.

Primăria Capitalei a reclamat sâmbătă accesări ilegale ale sistemului de semaforizare din Capitală, care ar fi putut avea consecinţe deosebit de grave in privinţa circulaţiei automobilelor şi a siguranţei cetăţenilor.

De altfel, duminică, Primăria a precizat că , din punct de vedere tehnic, doar persoane specializate, care au cunoştinţele şi echipamentele necesare, pot să acceseze automatele de dirijare şi să modifice diagramele. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.