Fostul ministru al Muncii, Rovana Plumb, a declarat marţi, referitor la modificarea indemnizaţiilor pentru copii, că există şi excepţii, însă cei care beneficiază de sume mai mari sunt şi ”mari contributori” la bugetul de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rovana Plumb spune că la momentul la care legea privind indemnizaţia pentru creşterea copilului a fost adoptată s-a făcut o estimare, dar ”întodeuna există excepţii”. 

”Faptul că sunt excepţii nu înseamnă că trebuie schimbată legea. Părinţii care au obţinut venituri atât de mari sunt mari contrbutori la bugetul de stat”, a spus fostul ministru al Muncii. 

Rovana Plumb a precizat că legea trebuie aplicată în continuare, în forma asta în care este în prezent, menţionând că Guvernul trebuie să găsească finanţe pentru a plătti indemnizaţiile.

”Guvernul cifrelor se împiedică în ele. Bineînţeles că legea trebuie aplicată în continuare, aşa cum este. fără nicio plafonare şi din punctul acesta de vedere PSD, aşa cum a promovat această măsură o şi susţine. Indemnizaţia pentru creşterea copilului este un instrument care ajută la creşterea natalităţii, ori România are o mare problemă în ceea ce priveşte rata natalităţii care e la jumătate raportată la anul 2000. Ajută şi la combaterea fenomentului muncii la negru. ajută toate familiile tinere. Sunt 142.000 de familii tinere care au în creştere copil şi care primesc pe medie 1.400 de lei în cuatumul acestei indemnizaţii. Guvernul are obligaţia de a găsi sursele de finanaţare pentru acestă lege”, a spus Plumb, la Palatul Parlamentului.

Un calcul dat pubicităţii de Ministerul Muncii arată că un procent de numai 0,17 la sută din totalul celor 142.990 beneficiari de indemnizaţie pentru creşterea copilului (ICC), adică 242 persoane, consumă o treime din bugetul alocat, existând chiar cuantumuri care ajung la echivalentul în lei a 35.000 euro, arată Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV).

Guvernul nu va tăia sau plafona indemnizaţia pentru creşterea copilului, a anunţat, luni seară, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, explicând că a prezentat care este indemnizaţia maximă în România pentru că a dorit să se cunoască o stare de fapt care arată că estimările iniţiale făcute de Parlament nu au legătură cu realitatea şi că doar legislativul ar putea iniţia o modificare a actualei legislaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.